16lis 2023

Obavijest o akviziciji / spajanju: Universal Adria d.o.o. preuzima GIS d.o.o. i postaje ITC Universal Adria d.o.o.

Universal Adria d.o.o. preuzima GIS d.o.o. i postaje ITC Universal Adria d.o.o.

S ponosom objavljujemo kako je Universal Adria preuzela certifikacijsko-inspekcijsko tijelo GIS d.o.o. koje je predstavnik talijanskog ITC-a za Adria regiju.

Sukladno tome Universal Adria d.o.o. postala je ovlašteni zastupnik talijanskog certifikacijskog tijela ITC – International Testing and Certification Services Srl a koji djeluje pod kontrolom akreditacijskog tijela IAS koji je punopravni član IAF-a. Ovim spajanjem Universal Adria preuzima i ugovornu suradnju između talijanskog ITC-a i švicarskog certifikacijskog tijela Swiss Approval te svojim klijentima ima mogućnost ponuditi i certifikacije usluge pod ovim ekskluzivnim švicarskim certifikacijskim brendom koji je također akreditiran od IAS-a i djeluje pod okriljem IAF-a.

Akvizicija donosi niz prednosti kako za sve sadašnje, ali i one buduće klijente. Universal Adria time povećava svoj portfolio certificiranih klijenata u Adria regiji te jača svoju ponudu usluga u segmentu certifikacije sustava upravljanja i treninga osoblja. Ovim preuzimanjem Universal Adria postaje ovlaštenim zastupnikom jednog od globalno vodećih certifikacijskog tijela za trening i certifikaciju osoblja PECB.

Preuzimanje GIS-a i pripajanje Universal Adria-i realizira se s ciljem ostvarivanja daljnjeg rasta na tržištu certifikacije sustava upravljanja i treninga osoblja te donosi obilje koristi za naše sadašnje i buduće klijente.

Neke od prednosti za klijente su:

 1. Više certifikacijskih shema i veća pokrivenost gospodarskih sektora: Spajanjem Universal Adria-e i GIS-a, klijentima će biti dostupan širi spektar certifikacijskih shema i gospodarskih sektora nego ikad prije. Ovo omogućava certifikaciju prema više akreditiranih shema i u više gospodarskih sektora.

 

 1. Veća pokrivenost auditorima: ITC Universal Adria d.o.o. će imati znatno veći broj ovlaštenih auditora koji će biti dostupni za podršku klijentima u cijeloj Adria regiji. Ova šira mreža stručnjaka osigurat će bržu i učinkovitiju uslugu za sve klijente.

 

 1. Akreditacija pod okriljem IAF-a: Jedna od najvažnijih značajki ovog spajanja je provedba postupka akreditirane certifikacije pod okriljem Međunarodnog akreditacijskog foruma (IAF) kao najvišeg autoriteta u području akreditirane certifikacije sustava upravljanja (ITC i Swiss Approval). U praksi to donosi niz prednosti tamo gdje se certifikati s IAF oznakom traže a to je međunarodna trgovina, javna nabava i sl. S certifikacijom pod okriljem IAF-a povjerenje u provedeni postupak certifikacije je na najvišoj globalnoj razini te klijenti su svjesni da je njihova certifikacija provedena sukladno najvišim standardima u industriji.

 

 1. IAF Cert Search baza za provjeru certifikata: IAF certifikacijska baza važan je izvor informacija za sve klijente i njihove partnere koji će željeti provjeriti valjanost i status svojih certifikata i to online s nekoliko klikova.

 

 1. Usluge akreditirane certifikacije pod okriljem IAF-a (ITC i Swiss Approval):
 • ISO 9001:2015
 • ISO 14001:2015
 • ISO 22000:2018
 • ISO 22301:2019
 • ISO/IEC 27001:2022
 • ISO/IEC 27701:2019
 • ISO 45001:2018
 • ISO 50001:2018
 • ISO 13485:2016
 • ISO 37001:2016
 • ISO 39001:2012
 • ISO 41001:2018

Ovo spajanje predstavlja posvećenost ITC Universal Adria d.o.o. da pruži najvišu uslugu i podršku svojim klijentima. Ova akvizicija će spajanjem stručnosti, znanjem i iskustvu iz oba poduzeća osigurati najbolje moguće iskustvo za sve svoje klijente.

 

                    IAF Outlook – The latest Accreditation newsInternational Testing&Certification LLC