SCC* / SCC** / SCCP – Sigurnosno certificiranje za izvođače

SCC* / SCC** / SCCP – Sigurnosno certificiranje za izvođače

SCC * / SCC ** / SCCP Sigurnosno certificiranje za izvođače

Spriječite nesreće i materijalnu štetu

U industrijskim parkovima i velikim pogonima izvođači se sve više koriste za tehničke usluge ili posao. Kako bi dokazali da su bitni zahtjevi zaštite na radu ispunjeni, UNIVERSAL GmbH nudi dobrovoljno certificiranje u skladu s propisima SCC-a (sigurnosno certificirani izvođači) za te tvrtke.

 

Ulaznica na tržište

SCC certifikat je neophodan u mnogim sektorima – kako nacionalnim tako i međunarodnim – kako bi se mogao uzeti u obzir pri odabiru izvođača. Osim toga, certificirani izvođači imaju koristi od pravne sigurnosti, optimiziranih procesa upravljanja i učinkovitijeg tijeka rada. To pomaže u smanjenju rizika uzrokovanih poremećajima u radu, štetama za okoliš, materijalnom štetom i financijskim gubitcima.

 

Tri varijante SCC certifikata

Za tvrtke s do 35 zaposlenih dovoljno je ograničeno certificiranje (SCC *). Za tvrtke s više od 35 zaposlenika potrebna je neograničena certifikacija (SCC **). Za tvrtke koje koriste radnike u petrokemijskoj industriji ili u rafinerijama postoji SCCP certifikat. U svakom se slučaju zahtijeva utvrđivanje učestalosti nesreća i njihova usporedba s graničnim vrijednostima, standardizirano osposobljavanje zaposlenika i rukovoditelja kao i pozitivni odgovori na pitanja s kontrolnog popisa SCC-a. Nadalje, održavat će se projektne posjete radi procjene sigurnosnog i zdravstvenog okruženja tijekom izvođenja aktivnosti ugovaranja.

 

Kombinirajte SCC Certifikat s drugim certifikatima

SCC certificiranje može se provesti odvojeno ili zajedno s drugim certifikatima, poput DIN EN ISO 9001 (upravljanje kvalitetom) ili DIN EN ISO 14001 (upravljanje zaštitom okoliša).