- ISO 45001 – Certifikacija sustava upravljanja sigurnosti i zaštitom na radu
- ISO 10002 – Certifikacija sustava upravljanja zadovoljstvom kupaca
- SCP Certifikat o sigurnosti na radu za tvrtke za zapošljavanje
- GMP – Dobra proizvodna praksa
- SCC* / SCC** / SCCP – Sigurnosno certificiranje za izvođače
- Početna
- O nama
- Karijere
- Novosti i press
- Kontakt
- Akreditacija
- Certifikacija
- Usluge
- Trening za interne auditore
- ISO 50001 – Sustav upravljanja energetskom učinkovitošću
- ISO/IEC 27001 – Certifikacija sustava upravljanja informacijskom sigurnošću
- ISO 22301 BCM – Sustav upravljanja kontinuitetom poslovanja
- ISO 22000 / HACCP – Certifikacija sustava upravljanja sigurnošću hrane
- ISO 14001 – Certifikacija sustava upravljanja okolišem
- ISO 13485 – Sustavi upravljanja kvalitetom medicinskih proizvoda
- ISO 9001 – Certifikacija sustava upravljanja kvalitetom
- Trening za lead auditore
- Nove norme
- Kalendar treninga
- In-House treninzi
- Awareness treninzi
- DAkkS akreditacija
- Ponuda za certifikaciju
- UNICERT certifikat
- Naslovna
- Industrijski sektori
- Kontakt broj+385 (0)99 505 24 36
- Contact number+385 (0)99 505 24 36
- Kontakt e-mailinfo.unicert@universal-adria.hr
- Contact e-mailinfo.unicert@universal-adria.hr
ISO 22000 / HACCP – Certifikacija sustava upravljanja sigurnošću hrane
ISO 22000 / HACCP – Certifikacija sustava upravljanja sigurnošću hrane
ISO 22000 je sustav upravljanja implementiran radi određivanja sadašnjih i potencijalnih opasnosti u lancu opskrbe hranom, da bi kontrolirao ove opasnosti određivanjem implementacije, praćenja prevencija, procjene i analize rezultata, stalnog unapređivanja aplikacije.
U današnje vrijeme sigurnost hrane je predmet koji se tiče cijelog svijeta. Zarazne bolesti koje se šire kroz hranu nemaju posljedice samo na ljudske živote nego imaju i mnogo razornih posljedica na ekonomije organizacija i zemalja. Svake godine, stotine ljudi se zarazi bolestima preko trovanja hranom u svijetu i tvrtke koje proizvode hranu daju neizmjernu štetu njihovom ugledu plaćanjem za štete.
Garantiranje kvalitete i sigurnost hrane neizbježna je nužnost za kontinuitet svih organizacija „Od polja do stola“ u hranidbenom lancu. Zbog ovog razloga upravljanje rizikom postaje obveza za sve organizacije kao što su restorani, ugostiteljske organizacije, organizacije koje se bave pakiranjem, proizvođači opreme i kemijskih proizvoda koji se odnose na proizvodnju hrane i sličnih aktivnosti, uslužne organizacije za suzbijanje štetočina, čišćenje, transport i logistiku i za sve organizacije koje žele očuvati svoju poziciju.
Posrednici i konačni potrošači preferiraju pouzdane organizacije koje mogu pružiti potrebnu garanciju. Za dobivanje ovog povjerenja, organizacije trebaju dokazati da imaju sustav upravljanja sigurnošću hrane koji pokriva sve procese i učinkovito se primjenjuje.
ISO 22000 vrijedi za sve organizacije u globalnom lancu opskrbe hrane i međunarodni je standard. ISO 22000 pruža infrastrukturu o temi o dosljednosti prema međunarodnim standardima i pokriva većinu zahtjeva sadašnjih standarda sigurnosti hrane. Struktura ISO 22000 je u skladu s klauzulama ISO 9001 i ISO 14001 sustava upravljanja.
Prednosti Sustava upravljanja sigurnošću hrane (ISO 22000 / HACCP):
- Daje potrošačima dojam povjerenja u vezi s proizvodima koji su higijenski i sigurno proizvedeni,
- Pokazuje da su sve potrebne mjere poduzete tijekom proizvodnje hrane,
- Preferira pristup sustava umjesto pristup proizvoda,
- Pruža izvornu optimizaciju tijekom lanca opskrbe hranom,
- Osigurava izradu analize rizika za sve kontrolne mjere opreza,
- Poboljšava kvalitetu proizvoda, povećava pouzdanje u proizvod, smanjuje rizik od proizvodnje i prodaje nesigurnih proizvoda,
- Osigurava sigurnu proizvodnju hrane i prijevoz do potrošača sprečavanjem mogućih opasnosti,
- Pruža prijelaz proizvoda sa kontrole kvalitete na preventivno osiguranje kvalitete,
- Pruža smanjene pritužbi klijenta i na taj način štedi vrijeme i troškove,
- Potencijalne opasnosti u proizvodnji i proizvodima mogu se saznati i vrlo rano ukloniti,
- Smanjuje troškove zbog gubitka i vraćanja novca,
- Pomaže poboljšati bolji odnos sa zakonskim vlastima oko sigurnosti hrane.